Onze integrale visie bestaat uit 5Q’s om (on)benut potentieel te mobiliseren. We combineren verschillende quotienten, te weten Adaptief (AQ), Emotioneel (EQ), Intelligentie (IQ), Fysiek (FQ) en Spiritueel (SQ).

We focussen op de balans van deze 5 essentiële menselijke elementen in de analyse en inrichting van de organisatie.

Een gezonde balans tussen de Q’s en binnen elke Q afzonderlijk, bepaalt hoe individuen, teams en de organisatie als geheel ervoor staat en waar zich onbenut potentieel bevindt. Dit integrale beeld stelt ons in staat te herkennen waar ruimte voor groei ligt.

Centraal bij de ontwikkeling van de 5 Q’s staat onze app Spyre. Dit is de persoonlijke digi-coach die alle individuen begeleiden in het HBV innovatietraject.

Adaptiviteit Quotiënt – AQ

Adaptiviteit Quotiënt – AQ

De mate waarin individuen, teams en organisaties zich kunnen aanpassen bij veranderingen of situaties die een groei mindset vereisen. Particulieren, teams en organisaties met een hoge mate van aanpassingsvermogen kunnen uit hun comfort zone stappen, om te veranderen, te leren en open te staan voor nieuwe ideeën / benaderingen om zich aan te passen aan nieuwe situatie.

Emotionele Quotiënt (EQ)

Emotionele Quotiënt (EQ)

De mate waarin mensen emotioneel vaardig zijn door middel van hun zelfbewustzijn, zelfregulatie, motivatie, empathie en sociale vaardigheden en die hierdoor maatschappelijk succes kunnen bewerkstelligen. In gewone mensentaal, hoe bewust en vaardig we zijn op emotioneel vlak.

Intelligentie Quotiënt (IQ)

Intelligentie Quotiënt (IQ)

De mate van cognitieve (verstandelijke) vermogens van mensen, dat nodig is om kennis te verwerven en daar op een goede wijze gebruik van te maken, om problemen op te lossen die een vast omschreven doel en structuur hebben. In gewone mensentaal kun je dus zeggen dat intelligentie gaat om hoe verstandelijk slim of pienter je bent.

Fysieke Quotiënt (FQ)

Fysieke Quotiënt (FQ)

De mate waarin mensen zijn afgestemd op hun fysieke welzijn en hun lijf gebruiken. Hoe wij werken, rusten en slapen. Hoe en hoeveel wij bewegen. Hoe en wat wij consumeren. Ons vermogen om fijne motorische controle uit te oefenen, ons lichaam als één te bewegen en te weten waar we ons in de ruimte bevinden.

Spirituele Quotiënt (SQ)

Spirituele Quotiënt (SQ)

De mate waarin mensen het vermogen hebben verbindend en systemisch te denken door middel van hun wijsheden, inspiratie, creativiteit, geduld en gelijkmoedigheid (evenwichtigheid) en hierdoor in staat zijn hun rol in het geheel succesvol te spelen.

Spyre en je persoonlijke QEI

Na het succesvol afronden van de 7 dagen 7 vragen krijg je een overzicht van je gemiddelde op de 5Q en krijg je de som van de Q’s. Dit noemen wij je persoonlijke QEI of wel je Quote Energy Index. Dit is een indicatie van jouw persoonlijke balans en geeft inzicht in je (on)benutte potentieel.

Wat betekent mijn Spyre overzicht?

In de wiskunde is een quotiënt het resultaat van een deling. Jouw Spyre overzicht is ook het gemiddeld (gedeelde) resultaat van de antwoorden die jij in 7 dagen hebt gegeven. Dit is een momentopname en persoonlijk, dit zegt wat over jou maar niets over jou in vergelijking met andere mensen. Het Spyre overzicht is een spiegel voor jou over hoe jij denkt dat jij in jouw 5Q’s zit.

Herken je jezelf in het overzicht?

Als het goed is, herken je jezelf in het overzicht en leer je daar uit op welke Q jij je het beste zou kunnen ontwikkelen. Wij raden jou aan om de Spyre overzicht met jouw omgeving te bespreken.

Herkennen ze het Spyre overzicht van jou, of juist helemaal niet?

Iedere Spye gebruiker kan aan een Q-proeverij deelnemen om je te helpen het Spyre over te lezen en verklaren. Vervolgens kan daaruit acties formuleren om jezelf nog meer in balans te krijgen.

Direct aanmelden voor een Inspirational

Spyre Resultaten

Hieronder staan indicaties wat de resultaten over de verschillende Q’s zou kunnen betekenen:

1-3 – De Q is erg onderbelicht en mag direct versterkt worden.

4-5 – De Q is nog enigszins onderbelicht, versterking is gewenst.

6-7 – De Q is bij jou voldoende ontwikkeld, ontwikkeling tot excellent is een optie.

8-9 – De Q is bij jou excellent ontwikkeld.

10 – De Q is bij jou buitengewoon ontwikkeld en jij bent een expert op deze Q. Dit komt eigenlijk zelden/ nooit voor, ieder mens heeft altijd ontwikkelpunten.

Spyre en de 5Q’s

Bekijk nu waar jij staat op de verschillende quotienten en ontdek waar jouw onbenutte potentieel ligt!

Ben je klaar om jezelf verder te ontwikkelen, maar weet je niet waar te beginnen?

Ontdek nu Spyre, een digi-coach die je in 7 dagen op een verrassende manier helpt te ontdekken waar jouw ruimte tot verdere groei ligt.

Spyre freemium is nu te downloaden
voor IOS en Android

Explore your PLAY Zone

Bij Human Being Vision begeleiden we mensen in alles wat wij doen naar de PLAY Zone. Dit is de plek buiten je eigen comfort zone waar je kan experimenteren en nieuwe zaken kan onderzoeken om innovatie te creëren. Je bent spelenderwijs aan het leren en ontwikkelen.

Ook is dit de plek waar je in je zogenaamde Flow komt. Je gaat volledig op in waar je mee bezig bent en je verliest daarbij direct tijdsbesef. Dit is het moment waarbij je met volledige AANdacht aanwezig kan zijn in het hier en nu. Je ervaart een gevoel van onoverwinnelijkheid. Je maximaliseert je inspanning, zonder enige moeite en creëert echte waarde voor jezelf.

Dit geldt voor in alles wat je gedurende de dag doen en ook in het onderzoeken van specifieke Q’s.

Wanneer was jouw laatste keer dat je PLAY Zone hebt ervaren?

Explore your PLAY Zone tijdens een Inspirational