Veerkrachtig de Toekomst in!

Voor iedereen waren de afgelopen maanden uitdagend. Er is volgens ons geen mens die kan zeggen dat het jaar was zoals we in januari en februari 2020 verwachtte. Omgaan met alle ontwikkelingen van dit jaar is voor iedereen een uitdaging en heeft gelukkig ook kansen gecreëerd. Voor ons heeft het sowieso een versnelling gebracht op ons 18-weeks Welzijn programma dat een waardevolle bijdrage levert aan de balans van mensen en teams in organisaties.

Gezien de veel positieve resultaten en mooie reacties op ons Well-Being programma, hebben we besloten om een aantal impact makende elementen uit dit programma aan te bieden als workshop.

Een unieke hybride workshop als energieke booster met een aansluitende (virtuele) borrel. Doel van de interactieve workshop is om de deelnemers met een positief gevoel van welzijn terug te laten kijken en met frisse kracht en moed de toekomst in te gaan.

Jouw workshop vindt gewoon bij Qub3Z in Breda plaats. Jij als deelnemer kan ervoor kiezen de ervaring op locatie mee te beleven of op eigen locatie achter je laptop.

Ik wil ook Veerkrachtig de Toekomst in

Overzicht van de Workshop 

 1. Verkennen van de 5Q’s met speciale aandacht voor de Adaptiviteit Quotient (AQ) en het onderzoeken van de PLAY zone. Hierin krijg je waardevolle en praktische tips waar je later zelf verder mee aan de slag kan.
 2. Cocreëren van natuurlijk balans en persoonlijk welzijn tijdens interactief opgezette team scenario’s. Hier ga je de kracht van het collectief ervaren en ben je samen spelenderwijs aan het leren en ontdekken.
 3. Hybride borrel, waar we een combinatie maken tussen met op locatie en online aanwezig. De borrel start om 16.00 uur en zal tot 17.00 uur duren met een uitloop tot 17.30 uur. Je kan napraten over alles wat je hebt geleerd en natuurlijk is er ook speciale ruimte ingericht voor een inhoudelijke verdieping. Je ervaart netwerken in het nieuwe normaal.

“The best motivation always comes from within.” – Michael Johnson 

Hybride workshop

Op de unieke locatie van Qub3Z creëren we een hybride omgeving, tussen de deelnemers op locatie en online aanwezig. We hebben twee varianten om deel te nemen aan deze workshop:

 1. Fysiek aanwezig op locatie in Breda (volledig corona proof tot maximaal 30 deelnemers)
 2. Online aanwezig op je eigen locatie
 • Voor de mensen op de locatie het gevoel creëren dat de online deelnemers ook daadwerkelijk op locatie aanwezig zijn door deze mensen zichtbaar weer te geven op grote beeldschermen.

 • Voor de mensen online geven we je de mogelijkheid om via 360 graden camera’s de gehele workshop ruimte en de deelnemers op locatie te bekijken alsof je ook in Breda aanwezig bent.

 • We hebben een speciale HBV Inspirator die zorgt voor de interactie tussen de mensen online en de mensen in Breda, door vragen te stellen en de benodigde voice-over te geven.

Natuurlijk is dit nog maar het begin. Wil je dit ook meemaken? Meld je dan nu aan om aanwezig te zijn tijdens deze workshop.

Opbrengsten voor jou

 • Oogsten van de opbrengsten van de afgelopen maanden.
 • Positief met nieuwe energie de toekomst in.
 • Creëren van jouw natuurlijke balans.
 • Inzicht in je onbenutte potentieel via de HBV methode en de 5Q’s.
 • Samen-werken aan je persoonlijk welzijn.
 • Frisse en positieve blik vooruit in deze dynamische tijd.

Aanvullende voordelen van beide opties

Op locatie aanwezig

 • Live in interactie met andere deelnemers.
 • Ontdek de uitgebreide VR mogelijkheden van de Qub3Z locatie.
 • Georganiseerde middag met hapjes en drankjes tijdens de borrel.
Ja, dit wil ik op locatie ervaren

Online aanwezig

 • Ontspannen meedoen vanaf je eigen locatie en geen reistijd.
 • Effectief qua tijdbesteding door geen reistijd.
 • Interactieve middag met je eigen hapjes en drankjes. 

Ja, dit wil ik online ervaren

Details Workshop Veerkrachtig de Toekomst in

 • Datum: Nader in te vullen.
 • Locatie: Qub3Z de LO4DS in Breda bij Koepel Gevangenis (volledig Corona proof)
 • Kosten: € 149,- euro per persoon.

Inhoudelijke details workshop

Hieronder vind je de aanvullende details van de verschillende onderdelen van de Veerkrachtig de Toekomst in workshop.

Verkennen van de 5Q’s

We starten de workshop met een persoonlijke verkenning van de 5 menselijke elementen. Vanuit Human Being Vision combineren we de 5 Quotiënten (5Q’s) te weten Adaptief (AQ), Emotioneel (EQ), Cognitief (CQ), Fysiek (PQ) en Spiritueel (SQ). Dit is de ingang om onbenut potentieel te mobiliseren. Een gezonde balans tussen de Q’s en binnen elke Q afzonderlijk, bepaalt hoe individuen, teams en de organisatie als geheel ervoor staan en waar zich onbenut potentieel bevindt.

Vervolgens gaan we in kleine groepjes aan de slag met de Adaptiviteit Quotient (AQ) en het onderzoeken van de PLAY zone. Je gaat ontdekken hoe dit voor jou werkt en waar ruimte voor groei zit.

Interactief team scenario

In deze interactieve onderdeel doorlopen de teams gezamenlijk een Scenario. In dit Scenario is ieder team een Collectief dat op zoek is naar HET goede antwoord. De teams moeten stukjes informatie zien te verzamelen waaruit zij kunnen afleiden WAT het goede antwoord is. De informatie kunnen de teams vinden door de uitdagingen in de break-out gezamenlijk goed op te lossen. Hiervoor is zowel inzicht, slimheid als communicatief vermogen en samenwerking nodig. Aanwijzingen kunnen worden verdiend door de uitdaging goed op te lossen, en ook als er een goed teamproces wordt gezien om tot een oplossing te komen. Hiervoor zijn er Gidsen (de HBV Inspirators) aanwezig die de teams observeren in de break-outs. Op basis van hun observaties zijn er extra aanwijzingen te verdienen en zullen positieve feedback ter bekrachtiging worden verstrekt.

Om te winnen moet een team dus slim zijn en een goede dynamiek neerzetten om maximaal uit hun Collectief te halen en HET antwoord te vinden. De doelstelling van dit onderdeel is om de deelnemers te activeren tot menselijke interactie en dient ter versterking van de relaties, die normaliter door directe interactie op kantoor en in de informele wandelgang en bij het koffiezetapparaat wordt geregeld.

Hybride borrel

We starten de borrel met een laagdrempelige introductie aan de hand van de werkvorm “over de streep” om kennis te maken met de virtuele omgeving. Dit doen we tegelijkertijd met de gehele groep, mensen op locatie en de mensen online, om het rendement van het geleerde te onderzoeken en met plezier de borrel te starten.

Vervolgens kan je in deze virtuele locatie kan je in gesprek gaan met mensen door jezelf letterlijk naar een ander toe te bewegen. In de virtuele locatie hebben we twee plekken voorbereid om in gesprek te gaan over A. de PLAY Zone en B. over inzet van Technologie. Uiteraard kan je zelf ook een gespreksonderwerp introduceren bij de groep waarbij jezelf staat, het is net als op een echte netwerkborrel. De doelstelling is om gezellig na te praten, nieuwe ideeën op te doen en contacten te leggen.

Vragen of in-company workshop?

Heb je interesse in de workshop Veerkrachtig de Toekomst in en heb je hier eerst nog vragen over?

Wil je dit in-company voor jouw teams?

Wil je liever eerst kennismaken?

Natuurlijk kan dit, klik op de onderstaande knop en laat je gegevens achter. Wij nemen vervolgens contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend kennismaken