Op zoek naar jouw eigen Noorderlicht

De wereld verandert, snel! Als organisatie zul je mee moeten veranderen om competitief te blijven. Daarbij zul je in hoge mate afhankelijk zijn van je menselijk kapitaal, zij maken immers het onderscheid. Dit schreeuwt om, gezonde, gelukkige en geïnspireerde mensen binnen je organisatie.

Hiervoor is een transformatie nodig van human resource management (HRM) naar Human Being Vision (HBV). Kijk naar de mens als geheel in plaats van naar het deel uit het functieprofiel. Laat men zichzelf zijn. Authenticiteit van medewerkers is essentieel om een gezonde en ambitieuze organisatie te kunnen zijn.

Waarom in Lapland? Omdat deze omgeving jou uitdaagt om in alle 5 Q’s te ervaren waar jij staat, waar jij op ‘AAN’ gaat en waar jouw blokkades en ambities liggen en hoe je hier vervolgens mee omgaat in het dagelijks leven.

Gedurende 4 dagen gebruiken wij o.a. de Wim Hof Methode als katalysator om jou vanuit je comfortzone naar de PLAY zone te begeleiden, je eigen kracht & balans te laten voelen en wat dit kan doen met jouw omgeving. Dit is waar ruimte ontstaat voor verandering. Je leert vervolgens ook hoe je dit in je eigen organisatie kunt toepassen.

Vanuit de gedachten van Pay-it-Forward hebben wij ook een prijsvraag uitgeschreven. En om een zo groot en breed mogelijk publiek met het gedachtengoed van Human Being Vision te bereiken.

Uit alle aanmeldingen met inspirerende motivaties hebben we een selectie gemaakt voor deze unieke ervaring. Het resultaat een geweldig startpunt voor een impactmakende trip met 21 interessante en mooie Human Beings.

“It’s only after you’ve stepped outside your comfort zone that you begin to change, grow, and transform.” – Roy T. Bennett

De Ervaringen Februari 2020

Onder leiding van 4 kundige HBV Inspirators ging Human Being Vision met een groep van 17 deelnemers uit verschillende organisaties, vakgebieden en functies naar Lapland, met als doel een ontmoeting met je echte zelf. Een ontdekkingsreis door je 5Q’s op één van ’s werelds mooiste plekken.

Vragen die speelde tijdens deze ervaring:

  • Adaptiviteit – hoe zit het mijn aanpassingsvermogen?

  • Hoe veerkrachtig ben jij, pas jij je makkelijk aan?

  • Welke saboteurs kom je tegen?

  • Welke rol spelen emoties in jouw houding en gedrag?

  • Vanuit welke overtuigingen onderneem jij acties zowel privé als zakelijk?
  • Waar wil en kun jij groeien?

Frisse aankomst

Rond de middag kwamen we aan in de prachtige omgeving van Ruka Finland. Dik pak sneeuw en een graad of 8 onder 0. Mooie dag om gelijk de deep dive te starten met een blote basten wandeling.

Wanneer doe je dat nou, zomaar in je korte broek en blote bast in de vrieskou lopen. De eerste gedachten bij een aantal waren ook, “dit houd ik nooit lang vol”, “dit is veel te koud voor mij”.

Emoties als angst en onzekerheid kwamen boven.

Prachtig om te zien hoe iedereen de ruim een uur durende wandeling vol hield. Een succes ervaring voor een ieder. Inzien dat je gedachten en emoties dus vaak sterk bepalen hoe je je gedraagt en dus ook vaak weerhoudt om zaken te ondernemen.

Een eerste ervaring met de EQ en FQ en AQ. Emotioneel, Fysiek en Adaptief.

Testimonial Lars Huizinga

De Lapland Experience was een prachtig avontuur. HBV haalde ons uit de comfortzone en lieten ons de PLAY zone instappen. We zijn aan de slag gegaan met de 5Q’s en de WHM. Wat we in drie dagen hebben bereikt als individu en als groep is fantastisch. Het was een reis om lang over na te denken en niet snel te vergeten.

Als manager L&D ben ik bezig met het ontwerpen van leer interventies. Door de Lapland Experiense ben ik me meer bewust om de 5 Q’s van HBV toe te passen in de nieuwe programma’s die we gaan ontwerpen.

Lars Huizinga, Manager Learning & Development bij Royal IHC

Explore the PLAY Zone

Zo ervaarden we nog enkele van deze momenten in oefeningen die je uit je comfortzone halen. De bedoeling van iedere oefening is in de PLAY zone te gaan om te ontdekken waar je groei zit. Dit kan op vele manieren. We deden oefeningen met dansen, mediteren, schrijven, delen met elkaar, ademhaling via de Wim Hof Methode, sneeuwpoppen bouwen, een Huskytocht en het spel ‘vlag veroveren’.

Want leren doe je het beste als je plezier hebt, lol maakt en lacht!

De ultieme klap op de vuurpijl om al het geleerde over de Q’s in praktijk te brengen was de dip in het ijswak!

Iedereen had hier zo zijn eigen ervaring in saboteurs, angsten en duiveltjes om te overwinnen. De ontlading na een dip is dan ook groots en het succes gevoel blijft nog heel lang bij.

Testimonial Kim van Gils

Je kunt meer dan je denkt als je niet denkt!

Mijn belangrijkste ervaringen en nieuwe inzichten:
* Uit je comfortzone? Denk niet te veel na, maar zet je andere Q’s in: focus op de ervaring en wat dit met je doet;
* Elk moment is een moment voor een grens: gewoon proberen, stoppen kan altijd nog;
* Het gaat zoals het gaat en het is wat het is: niet vooraf of achteraf bedenken hoe het (had) moet(en) zijn, het is prima zoals het is.

In mijn werk ook de parallel met de ademhalingsoefeningen en de koude ervaringen: soms kom ik in een stressvolle of spannende situatie. Ik heb nu geleerd daarin gewoon door te ademen, te ontspannen en het dan op die manier aan te gaan. Mocht het tóch te moeilijk zijn, kan ik altijd nog stoppen. Maar over het algemeen lukt het met deze technieken altijd.

Kim van Gils, Arbeids- en organisatiedeskundige bij Factor PIT

Het wak als ultieme spiegel voor zelfreflectie.

Be cool, happy and healthy. Adapt to change. Ice as a mirror.

De beweging is ingezet

Noorderlicht Experience 2020 in Lapland: een trip die iedere deelnemer in beweging heeft gezet.

Dit smaakt naar meer! We zijn nu bezig om een extra Noorderlicht Experience voor het najaar van 2021 te realiseren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op.

Reservering maken Noorderlicht Experience