Versterk de Veerkracht van je organisatie

Het doel van een Quick Scan is om te kijken hoe je als organisatie, als team en als mens omgaat met veranderingen. Het versnellen van verandering draait om adaptief vermogen. Het verhogen van het adaptief vermogen draagt bij aan duurzame organisatie-innovatie. De scan geeft aan waar je nu bent. Je krijgt inzicht, hoe je snel en eenvoudig kunt groeien naar een volgend niveau van adaptiviteit.

De kracht van het model zit in wendbaarheid (agile), eenvoud en snelheid. Het model geeft een integraal overzicht, het laat de samenhang van verschillende delen zien en helpt bij een snelle prioriteitsstelling. Bovendien is dit model sterk visueel, wat het denken en doen versnelt.

We kijken vanuit een integrale visie naar de organisatie. Het werkt eenvoudig. Op basis van een vragenset kijken we samen hoe de organisatie scoort op 9 onderdelen waaronder: Autonomie, Samenwerking en Gedrag.

Kennismaken met de Veerkracht Quick Scan

Klik op de onderstaande knop om kosteloos de kracht van Veerkracht Quick Scan voor jouw organisatie te ervaren. Via 10 vragen krijg je een eerste idee waar ruimte voor ontwikkeling zit, dit kost je maximaal 15 minuten.

Laat mij de kracht van de Veerkracht Quick Scan ervaren

De Veerkracht Matrix

 

In de volledige Veerkracht Quick Scan stellen we meerdere vragen over de verschillende vlakken van de Veerkracht Matrix. De methode die wij hiervoor gebruiken is het matrix model van Peter Camp.

In dit model kijken we naar 3 zaken: Beleid, Organisatie en Mensen. De 3 invalshoeken die we hier gebruiken zijn: Technisch, Politiek en Cultureel.

Meer inzicht, betrokkenheid en waarde

Na de scan heb je inzicht in hoe je kunt verbeteren en hoe je meerwaarde kunt toevoegen. Ons advies is om de scan meerdere keren uit
te voeren om progressie te meten. Op die manier kun je direct inspelen op veranderingen.

Via deze aanpak verhoog je de betrokkenheid van mensen en vergroot je de duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie. Wij maken je organisatie snel wendbaar en zorgen dat deze ook wendbaar blijft, ook als wij weer weg zijn.

Meer weten over de Veerkracht Quick Scan

Download onze flyer van de Veerkracht Quick Scan om nog eens te lezen wat de belangrijkste voordelen zijn van de Veerkracht Matrix.

Flyer Veerkracht Quick Scan

De Veerkrachtige AANpak

Wanneer je nu of in de toekomst kiest voor het uitvoeren van de Veerkracht Quick Scan dan doen we dat in 3 eenvoudige stappen om inzicht te creëren en een concrete aanpak te definiëren:

  1. Activerende kick-off. Een inspirerende introductie en het zetten van kader voor de aanpak en beweging. Na deze kick-off wordt de Veerkracht matrix vragenset digitaal verstuurd naar een representatief gezelschap uit de organisatie.
  2. Resultaten met verschillende alternatieven bespreken en routekaart creëren. Tijdens een interactieve sessie worden de resultaten van de vragenset besproken. Verder lichten wij de aantal alternatieve scenario’s door om de Veerkracht in de organisatie te vergroten. Tijdens deze bijeenkomst creëren we gezamenlijk een routekaart voor de nabije toekomst.
  3. Presentatie van de Veerkracht routekaart met advies en indicatoren. Op basis van de eerste geschetste routekaart tijdens de interactieve sessie werken wij deze uit met een plan van aanpak, advies en benodigde indicatoren die nodig zijn om de uitvoering te monitoren en bij te sturen.

Binnen twee weken heb je een concrete routekaart om veerkrachtig de toekomst in te gaan.

Dit wil ik ook voor mijn organisatie