Spyre: jouw inner selfie.
Ontdek jouw natuurlijke balans. 

Het idee achter Spyre is om je onbenutte potentieel te ontdekken en om een natuurlijk balans in je energie te creëren. De app geeft een goede indicatie van waar jouw aandacht en energie nu naar uitgaat. Je krijgt 7 dagen lang vragen die je stimuleren en prikkelen om te reflecteren, stil te staan en naar binnen te gaan.

Het invullen kost je dagelijks slechts 3 tot 5 minuten van je tijd en je kan dit doen waar en wanneer je wilt. Om een gebalanceerde indruk te geven van jou is het goed om dit te doen op verschillende momenten gedurende deze week.

Na het succesvol afronden van de 7 dagen krijg je een overzicht van je gemiddelde op de 5 Quotiënten (5Q’s). In de wiskunde is een quotiënt het resultaat van een deling. Jouw Spyre overzicht is ook het gemiddelde resultaat van jouw persoonlijke energiebalans. Verder krijg je de som van de Q’s. Dit noemen wij je persoonlijke QEI of wel je Quote Energy Index. Een gezonde balans gaat uit van een QEI tussen de 32 en 40 punten. Als je lager zit, geeft dit een indicatie van een energielek.

Zit je veel in je hoofd? Het effect op je energiebalans…

Op het moment dat je op één of meerdere Quotiënten bovengemiddeld scoort, zal dit betekenen dat je op andere vlakken jouw energie compenseert. Als je bijvoorbeeld hoog scoort op je CQ en dit compenseert door minder goed voor jezelf te zorgen, zal dit negatief effect hebben op je PQ. Dit kan betekenen dat je dus een energielek hebt en er (onbewust) een onbalans is. Dit is niet goed of fout. En door je hier bewust van te zijn, kan je ervoor kiezen om dit aan te pakken.
Je hebt altijd een keuze!

Ik zit wel op 36 punten, maar mijn SQ zit op 3… 

Stel je zit wel lekker in je energie (Quote Energy Index = 36 punten), maar je Spiritueel Quotiënt (SQ) zit op 3. Wat nu? Dit betekent dat je al een hele mooie energiebalans hebt en dat je nog een groeipotentieel op je SQ hebt. Je hebt een goede baan en je werkt nu veel vanuit huis. De vraag die door je hoofd speelt: Wat is de zin van mijn leven en waar haal ik nu voldoening uit. Mogelijk kan het je wat opleveren om jezelf persoonlijk te ontwikkelen op het Spirituele vlak.

Leer meer over de 5Q’s

Verhoog je AQ en voel je Veerkrachtig

De wereld verandert, snel! Dit vraagt van ons mensen meer adaptiviteit, wendbaarheid en veerkracht. Dit is bekend en gevat in de Adaptiviteit Quotiënt, de AQ. Een vermogen dat juist nu essentieel is. Het is daarom belangrijker dan ooit om jezelf en je teams op dit vlak van adaptief meesterschap te ontwikkelen. Succesvolle organisaties bestaan uit effectieve mensen en teams die samen bouwen aan resultaat. Als organisatie moet je mee veranderen om competitief te blijven. Daarbij zul je in hoge mate afhankelijk zijn van je menselijk kapitaal, zij maken namelijk het onderscheid. Dit schreeuwt om, gezonde, gelukkige en geïnspireerde mensen binnen je organisatie.
Ga veerkrachtig de Toekomst in

Spyre en je persoonlijke QEI

Dit is een momentopname en persoonlijk, dit zegt wat over jou maar niets over jou in vergelijking met andere mensen. Het Spyre overzicht is een spiegel voor jou over hoe jij denkt dat jij in jouw 5Q’s zit.

Herken je jezelf in het overzicht?

Als het goed is, herken je jezelf in het overzicht en leer je daar uit op welke Q jij je het beste zou kunnen ontwikkelen. Wij raden jou aan om de Spyre overzicht met jouw omgeving te bespreken.

Herkennen ze het Spyre overzicht van jou, of juist helemaal niet?

Iedere Spyre gebruiker kan aan een Q-proeverij deelnemen om je te helpen het Spyre over te lezen en verklaren. Vervolgens kan daaruit acties formuleren om jezelf nog meer in balans te krijgen.

Direct aanmelden voor een workshop

Spyre Q resultaten

Hieronder staan indicaties wat de resultaten over de verschillende Q’s zou kunnen betekenen:

1-3 – De Q is erg onderbelicht en mag direct versterkt worden.

4-5 – De Q is nog enigszins onderbelicht, versterking is gewenst.

6-7 – De Q is bij jou voldoende ontwikkeld, ontwikkeling tot excellent is een optie.

8-9 – De Q is bij jou excellent ontwikkeld.

10 – De Q is bij jou buitengewoon ontwikkeld en jij bent een expert op deze Q. Dit komt eigenlijk zelden/ nooit voor, ieder mens heeft altijd ontwikkelpunten.

Reflectie

Op basis van jouw persoonlijke antwoorden is er een overzicht gecreëerd over de 5 Quotiënten. Dit is een ingang om jouw onbenutte potentieel te ontdekken en om een natuurlijk balans in energie te creëren.

Vervolgens kan je samen met een HBV Inspirator of natuurlijk alleen een routekaart samenstellen om jezelf te ontwikkelen op één of meerdere aspecten. Wij helpen je hier graag mee!

  • In hoeverre herken je jezelf in het overzicht?

  • Wat herken je wel en wat niet?

  • Waar zit ruimte om jezelf te ontwikkelen? 

  • Op welke Q wil jij groeien? 

  • In hoeverre herkent je omgeving jou in dit overzicht?

Daarnaast is goed om dit overzicht te toetsen bij vrienden, familie en collega’s. Laat jezelf verrassen naar de reacties en tips.

Verder is het interessant om Spyre over 1 à 2 weken nog eens te gebruiken en daarbij te kijken naar de verschuivingen in je energie balans.

Samen routekaart verkennen

Start nu met zelfonderzoek. Download Spyre voor IOS en Android.

Ben je klaar om jezelf verder te ontwikkelen? Ontdek nu Spyre, een digi-coach die je in 7 dagen op een verrassende manier helpt te ontdekken waar jouw ruimte tot verdere groei ligt.

Stageopdrachten met impact

Voor de doorontwikkeling en positionering schakelen we de hulp in van studenten om mee te denken en te doen met Human Being Vision.

Om samen de impact te verbreden en te verdiepen hebben we een aantal verschillende onderzoeken uitgezet die we op korte termijn (voorkeur per 1 februari 2023) willen laten invullen.

We zijn bezig met het vinden van meerdere studenten vanuit een hogeschool of universiteit om deze onderzoeken uit te voeren.

Lees meer over de opdrachten